KOLLEKTOR MOTORLARNING XUSUSIYATLARI UNIVERSAL KOLLEKTOR MOTORLARI - Rustamov , Jasurbek Zuxridin o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
DC kollektorli motorlar va universal kollektorli motorlar bir qator xususiyatlarda asenkron motorlar bilan yaxshi taqqoslanadi: ular turli chastotalarni olish imkonini beradi.