INGLIZ TILI O‘QUV JARAYONINI FAOLLASHTIRISH VA JADALLASHTIRISHDA INTELLEKTUAL O‘YINLARNING ROLI - Husanova , Ruxshona Rustam qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Bugungi kunda chet tillarini o‘rganishga va samarali o‘qitishga bo‘lgan ehtiyoj kundan kunga ortib bormoqda. Bu o‘z o‘zidan chet tli darslarini, xususan ingliz tili fanini qiziqarli qilib o‘tishni ya’ni turli xil zamonaviy innovatsion metodlardan, o‘quvchilarning diqqatini qaratuvchi turli intellektual va interfaol o‘yinlardan foydalanishni ham taqazo etadi. Til o‘rgatish darslari davomida bunday metodlardan foydalanish o‘quvchining fanni o‘rganishga bo‘lgan qiziqishi va ishtiyoqini oshiradi. Ushbu maqolada ingliz tilini o‘yinlar orqali o‘rganish metodlari o‘quv jarayonini faollashtirish va jadallashtirishdagi tutgan o‘rni haqida muhokama olib boriladi.