KO‘PRIKLI KRANLAR - Qobulov , Muzaffar (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Qurilishda yuk ko‘tarish mashinalari qurilish materiallarni bir joydan ikkinchi joyga ko‘tarishda, qurilish konstrukstiyani montaj qilishda, qurilish materiallari omborlarida ko‘tarish-tushirish ishlarida qo‘llaniladi. Bularning elektr yuritmasi esa o‘ta yuklamaga chidamli elektr yuritma bo‘lishi kerak.