BUL FUNKSIYALARINI QO‘LLANILISHI - Abdullayev , Behzod Rajabovich; Qobilov , Komiljon Hamidovich (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Maqolada Bul funksiyasini tahlil qilinayotgan funksiya F formulaning tarkibini belgilaydi va {0,1} ikki elementli to‘plamning 0,1 belgilari yordamida mantiqiy amallar ta’riflariday amallarni bajaradi. Shu bilan bog‘liq holda berilgan ikki elementli {0,1} to‘plamda berilgan va mulohazalar algebrasi formulasiga bog‘lanmagan holda berilgan to‘plamda qiymat qabul qiluvchi funksiyalarni ko‘rib chiqish mumkin. Bul funksiyasi mantiqiy algebra funksiyalarinin hisoblash va natijani mantiqiy usulda topish uchun qo‘llaniladi.