BOLALARNI MAKTAB TA’LIMIGA TAYYORLASHDA SHARQ VA G‘ARB ALLOMALARINING QARASHLARIDAN FOYDALANISH - Jumanova , Shahnoza Ikromjonovna; Mullaboyeva , Gulbahor (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Mazkur maqolada bolalarni maktab ta’limiga tayyorlashda Sharq va G‘arb allomalari qarashlarini hisobga olish muhim ekanligi haqida so‘z boradi. Sharq va G‘arb falsafalari bolaning rivojlanishi va o‘qishi haqida qimmatli fikrlarni taqdim etgan. Olingan xulosalar maktabda va hayotda muvaffaqiyat qozonish uchun zarur bo‘lgan ko‘nikma va bilimlarni shakllantirishga yordam berishi, bolalarining individual ehtiyojlari va ta’lim uslublarini ham hisobga olinishi muhim ekanligi misollar asosida yoritib berilgan.