OPERATSION TIZIM SATHLARI. VIRTUAL XOTIRA. KOMPIYUTER PROTSESSORINNG ARXITEKTURASI TUSHUNCHASI. KONVEYRLASHTIRISH. DUNYODAGI BIRINCHI INTEL 4004 MIKROPROTSESSORINING BLOK – SXEMASI. PROTSESSORNING RAZIRYADLILIGI. MASUS PROTSESSORI - Aldashev , Ilhomjon; Abdusalimova , Muhayyo Shukurullo qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Virtual xotira bu bizga kampyuterimizda ishlashda ko‘plab qulayliklarni amalga oshiradi. Virtual xotira - bu operatsion tizimning bir yoki boshqa vazifani bajarish uchun xotira etarli bo‘lmaydi. Shunday qilib, virtual xotira yoki, shuningdek, ham shunday deb ham nomlanganligi sababli, papje fayl - bu faqat kompyuterning qattiq diskida joylashgan. Agar kompyuteringizda oz miqdordagi xotira o‘rnatilgan bo‘lsa, unda siz papje fayl hajmini oshirsangiz dasturiy ta’minotga erishish mumkin. Ammo, E’tibor bering, RAM modulidan o‘qish qattiq diskdan ko‘ra tezroq sodir bo‘ladi, shuning uchun agar siz xotira miqdorini qo‘shsangiz, buni amalga oshirish afzalroq. Ammo bunday imkoniyat bo‘lmasa, virtual xotira usuli bilan juda ko‘p bo‘lishi mumkin.