TRANSFORMATORLARDA SODIR BOʻLADIGAN FIZIK JARAYONLAR - Mamadaliyеv , Maxammadjon Axmadaliеvich (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada Transformatorlar haqida umumiy ma’lumotlar. Transformatorlarning tuzilishi va ishlash prinsipi. Transformatorlarda boʻladigan jarayonlar. Trannsformatorlarning yuksiz ishlashi va qisqa tutashuv rejimlarida roʻy beradigan elektr magnit jarayonlar.Transformatorning salt ishlashlari to‘g‘risida ma’lumotlar keltirilgan.