AVTOTRANSPORT KORXONALARINI INNOVATSION JIHOZLASHDA VIRTUAL DASTURIY TA’MINOT IMKONIYATLARIDAN FOYDALANISH - Xidirov , Muso Qahramon o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Maqolada o‘quv jarayonida zamonaviy kompyuter texnologiyalari imkoniyatlaridan foydalangan holda avtotransport tarmog‘i korxonalarini loyihalash fanidan o‘quv mashg‘ulotlarini tashkil etishning asosiy strukturasi va dasturiy ta’minotidan foydalanish masalalari ko‘rib chiqilgan. Maqolamizda yangi ATKni loyihalashda yoki mavjud bo‘lgan avtotransport korxonasini rekonstruksiya qilishda texnologik jihozlarning turlari va modellari texnologik jihozlar tabeli, andozaviy loyihalar ilmiy-texnik adabiyotlar va internet sahifalarida keltirilgan zamonaviy jihozlar asosida tanlanishi, ularning miqdori va ishlab chiqarish maydonlariga joylashtirishda ta’sir qiluvchi omillar ko‘rsatkichlari keltirilgan.