YARIMO‘TGAZGICHLAR - O‘rinboyeva , Kumushoy Sultonbek qizi; Tojimirzayev , Po‘latjon (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Yarimo‘tkazgichlar oʻtkazuvchanligi jihatidan dielektriklar va metallar orasidagi moddalar boʻlib, oʻz fizik xususiyatlarini turli tashqi taʼsirlar (masalan yoritish, isitish va hokazo) natijasida keng intervalda oʻzgartira olish xususiyatiga ega. Yarimoʻtkazgichlar mikroelektronika va elektronikada juda keng qoʻllanilib, zamonaviy elektr jihozlarning deyarli hammasi - uyali aloqa telefonlaridan tortib to kompyuterlargacha barchasi yarimoʻtkazgichli texnologiyalarga asoslangan.