QISQA MASOFAGA YUGURISH TEXNIKASINI BOSHLANG‘ICH TAYYORGARLIK BOSQICHI SPORTCHILARIGA O‘RGATISH SAMARADORLIGI - Mamaraimov , Sardor Xolmurod o‘g‘li; Karimov , Farrux Muxiddin o‘g‘li; Normuradov , Nodirbek Bahrin o‘g‘li; G‘aniboyev, Ixtiyor Davlataliyevich; Ziyayev , Farrux Choriyorovich (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Qisqa masofaga yuguruvchi talabalarning texnikasi va texnik tayyorgarlik holatini o‘rganishda iborat. Ulardan qisqa masofalarga yuguruvchilarni tezkorligini tarbiyalashda takroriy usul, o‘zgaruvchan, dam olish oralig‘i, masofani bo‘laklarga bo‘lib o‘tish usuli va bir maromli yugurish usullari qisqa masofaga yuguruvchilarning tezkor kuch va tezkor chidamliligini tarbiyalashda samarali usullari haqida so‘z boradi.