KATTA SHAHARLARNING ELEKTR TA’MINOT TIZIMLARI VAYUQORI KUCHLANISHLI CHUQUR KIRISH TARMOQLARINI QO‘LLANILISHI - Taslimov , Abduraxim Dexkanovich; Abduxalilov , Dilshodbek Koraboevich (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada katta shaharlarning elektr ta’minot tizimlari va ularning rivojlantirishga oid usullar keltirilgan. Shaharlarning ortishi va elektr energiyasining iste’mol qilish dinamikasini taxlil qiladigan bo‘lsak, zamonaviy jamiyat rivojlanishining o‘ziga xos xususiyati shaharlar soni va shahar aholisining jadal ortishi bilan bog‘liqdir. Shaharla va ularning hududlarida bunday ortish elektr energiyasi iste’molining sezilarli darajada oshishiga olib keladi.