ДРАМАТУРГИЯДА ДИАЛОГ- РЕПЛИКАНЫҢ ҚОЛЛАНЫЛЫЎЫ - Жандуллаева , Айзада Сулайман кызы; Палымбетова , Малика Жанабаевна (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Макалада карақалпақ әдебиятында драмалық шығармалардың тили асиресе диалог-репликалардын колланылыу озгешелиги К.Алламбергеновтың “Әмир Темир ҳәм Ер Едиге (Уллы атланыс)” драмасы мысалында кен турде талкыга тартылган. Макалада кахарман характерин ашыуда диалоглардын хызмети мысаллар жардеминде даллилленген.