TARBIYACHI SIFATLARINI TAKOMILLASHTIRISHIDA EGALLASHI LOZIM BO‘LGAN PSIXOLOGIK XISLATLAR - Nizamova , Sh.T (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Maqolada bugungi kunda yurtimizda Maktabgacha tarbiya yoshidagi bolalarga ta’lim berish jarayonini takomillashtirishning asosiy vazifalaridan biri bo‘lajak tarbiyachining ilmiy va uslubiy ta’minlanganligini, uning kasbiy tayyorgarligini oshirishdan iborat. Yangi talablarga javob beruvchi zamonaviy, maktabgacha ta’lim tashkiloti tarbiyachisining yuksak bilim va kasbiy mahoratga ega bo‘lishi talab etiladi. Ota – ona o‘z farzandini eng bilimdon, yuksak ma’rifatli, mahoratli, ijodkor, tashabbuskor, mehribon tarbiyachining tarbiyasiga berishni istaydi. Maqolada bo‘lajak tarbiyachilarga ilk ish jarayonidan boshlab, maktabgacha ta’limning asl mohiyati - bola va tarbiyachining hamkorlik faoliyati ekanligini, bola tarbiyasining asl maqsadini hamda bola ruhiyatini to‘g‘ririvojlantirishni õrganib chiqamiz.