OLIY TA’LIM TIZIMIDA MUSTAQIL TA’LIMNI TASHKIL ETISHNING METODIKASI - SHOMURODOV , OYBEK (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Resrublikamizda fan, ta’lim va ishlab chiqarish intagratsiyasiga mos ravishda talaba shaxsini kompetensiyaviy imkoniyatlarini mustaqil ta’lim orqali yanada takomillashtirish, kompetentli kadrlarning innovatsion faoliyatini dasturiy maxsulotlar, mediatalim, interaktiv ta’lim texnologiyalarida amalga oshirish zarurati kuchaymoqda. talabalarning auditoriyadan tashqari mustaqil ishlarini tashkil qilishda “oddiydan murakkabga” tamoyiliga amal qilinmayapti. Shu bilan birga, mustaqil ish mavzusi hamda usulini tanlashda talabaning qobiliyatlari va qiziqishlari hisobga olinmayapti.