FERMENTLARNI INSON ORGANIZMIDAGI AHAMIYATI - Ilhomjonova , Dildoraxon Mirzohid qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Fermentlar inson organizmidagi kimyoviy reaktsiyalarni tezlashtirishga yordam beradi. Ular nafas olish, ovqat hazm qilish, mushak va asab faoliyati uchun, minglab boshqa rollar qatorida juda muhimdir. Inson tanasining har bir hujayrasida minglab fermentlar mavjud. Fermentlar har bir hujayra ichidagi kimyoviy reaktsiyalarni osonlashtirishda yordam beradi. Jarayon davomida ular yo‘q qilinmagani uchun hujayra har bir fermentni qayta-qayta ishlatishi mumkin. Fermentlar tananing ishlashi va umumiy salomatligi uchun muhim bo‘lgan o‘ziga xos funksiyalarni bajarishda yordam beradi. Ushbu maqolada fermentlar nima ekanligi va ular tananing turli qismlarida qanday rol o‘ynashi ko‘rib chiqiladi.