TALABALARNING KASBIY KOMPETENSIYALARINI RIVOJLANTIRISHGA YANGICHA YONDASHUVLAR - Imomova , Shafoat Mahmudovna (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Bugungi kunda oliy ta’lim muassasalarida talabalarning kasbiy kompetentligini rivojlantirish va takomillashtirish talabalarning yangi avlodini tayyorlashni optimallashtirishning muhim yo‘nalishi hisoblanadi. Oliy oʻquv yurtlari talabalariga kasbiy fanlarni o‘rgatish orqali ularni kasbiy kompetensiyasini rivojlantirish boʻyicha professor-o‘qituvchilar oldiga jiddiy maqsad va vazifalar qoʻyilmoqda. Aynan shu maqsadda ushbu maqolada talabalarning kasbiy kompetensiyalarini rivojlantirishga yangicha yondashuvlar ko‘rib chiqilgan.