BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARIDA MANTIQIY FIKIRLASHNI RIVOJLANTIRISH USULLARI - Raximova , Komila Odiljon qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida mantiqiy fikrlashni rivojlantirish, ularda ko‘nikma va malakalarni shakllantirish, hamda o‘quvchilarida fikrlash doirasini kengaytirish haqida so‘z boradi. Yosh o‘quvchilarda mantiqiy fikrlash ko‘nikmalarini rivojlantirishning samarali strategiyalari to‘g‘risida to‘liq ma’lumot berilgan. Turli fanlarga mantiqiy fikrlash mashqlarini kiritish, o‘quvchilarni amaliy mashg‘ulotlarga jalb etish va rag‘batlantiruvchi o‘quv muhitini yaratish orqali o‘qituvchilar o‘z o‘quvchilarini tanqidiy fikrlaydigan va muammoni hal etuvchi shaxs bo‘lib yetishishlariga yordam berishi yuzasidan tavsiyalar ishlab chiqilgan.