KONSTITUTSIYA NORMALARINI HAYOTGA TADBIQ ETISH VA QONUN USTUVORLIGINI TA’MINLASHDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR VA SUN’IY INTELLEKTNI QO‘LLASH ISTIQBOLLARI - Tojikarimova , Moxira Anvarjon qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada Konstitutsiya normalarini hayotga tadbiq etish va qonun ustuvorligini ta’minlashda raqamli texnologiyalar va sun’iy intellektni qo‘llash istiqbollar yuzasida fikir yuritiladi. Maqolaning dolzarbligi uning tarkibiy tuzilmalarining zamonaviy voqeliklarida mavjud bo‘lgan turli munosabatlarga ta’sir qiluvchi ob’ektiv jarayon sifatida sun’iy intellektni amalga oshirishning ayrim jihatlarini o‘rganishdan iborat. Ushbu innovatsion texnologiyani huquqiy tartibga solishni federal va mintaqaviy darajada tahlil qilishga alohida e’tibor qaratilmoqda.