MADANIY ZIG‘IR (L.USITATISSIMUM) O‘SIMLIGINING XALQ XO‘JALIGIDAGI AHAMIYATI VA FOYDALI XUSUSIYATLARI - Norqo‘ziyeva , Sarvinoz Botir qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Respublikada soʻnggi yillarda moyli ekinlarni yetishtirish, tabiiy resurslardan oqilona foydalanish, moyli ekinlarni kompleks o‘rganish uchun tajriba maydonlarini tashkil etish ishlari keng ko‘lamda olib borilmoqda. Shunday moyli ekinlardan biri madaniy zig‘ir hisoblanadi. Undan oziq-ovqat va yem-xashak sifatida foydalanishdan tashqari shifobaxsh o‘simlik sifatida ham muhim o‘rin tutadi.