ЭҲТИМОЛЛАР НАЗАРИЯСИДА ПУАССОН ВА НОРМАЛ КОНУНЛАРИНИНГ КОМПОЗИЦИЯСИ ҲАҚИДА - Неъматов , И; Ахмаджанова , О (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Эҳтимоллар назариясида асосан дискрет ва узлуксиз қонун бўйича тақсимланган тасодифий миқдорлар ҳамда уларнинг татбиқлари ўрганилади. Дискрет типдаги тасодифий миқдорга (т.м.) Пуассон қонуни бўйича тақсимланган тасодифий миқдорни, узлуксиз типдаги тасодифий миқдорга нормал қонун бўйича тақсимланган тасодифий миқдорни келтириш мумкин.