“TARAQQIYOT STRATEGIYASI” DOIRASIDA “KITOBSEVAR MILLAT” UMUMMILLIY G‘OYASINI SHAKLLANTIRISH - Avatova , Dilrabo Shamsiddin qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasi Prezidentining 2022-yil 29-yanvardagi PF-60-son bilan tasdiqlangan 2022-2026-yillarga mo‘ljallangan Taraqqiyot strategiyasi doirasida “Kitobsevar millat” umummilliy g‘oyasini shakllantirish haqida so‘z yuritiladi. Kitobxonlikni keng targ‘ib qilish, kitob chop etishdagi mavjud muammolar va ularni bartaraf etishda rivojlangan davlatlar tajribasi haqida fikr yuritiladi.