SPORT MALAKALARIGA O‘RGATISHDA QADDI-QOMATNI SHAKLLANTIRISHDA DIDAKTIK PRINSIPLARNI DIDAKTIK TARTIBDA QO‘LLASH MUHIMLIGI - Pulatov , F.A; Umbetova , M.A (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Sport malakalariga o‘rgatish jarayonida ma’lum bir didaktik hamda pedagogik prinsiplarga rioya qilish zarurdir. Didaktika so‘zining tushunchasi bilim berish nazariyasining muayyan tartibini anglatadi. Prinsip tushunchasi bilim berishda muayyan tamoyilga, tartib yoki qonuniyatga asoslanish bilan bog‘liqdir. Biror kishi o‘z bilimini o‘zgaga singdirishda, o‘z fikrini isbotlashda o‘ziga xos didaktik prinsiplarga asoslanadi.