VELOSIPEDDA YURISH ORQALI O‘RTA YOSHLI AHOLI ORASIDA O‘TKAZILADIGAN SOG‘LOMLASHTIRISH MASHG‘ULOTLARINING TIBBIY-FIZIOLOGIK ASOSLARI - Karimov , Doniyor Komilovich (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada velosport bilan shug‘ullanuvchi o‘rta yoshli aholining jismoniy yuklamalardan keyin organizmda sodir bo‘ladigan fiziologik jarayonlar haqida ma’lumotlar berilgan. Jumladan, nafas olish tizimi va kislorod is’temoli, yurak-qon tomir faoliyatining tibbiy-fiziologik asoslari bayon qilingan.