DUNYO TILLARINING O‘ZARO ALOQASI VA LEKSIKASIGA TA’SIRI - Otaxonova , Shoxsanam (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Har qanday tilning taraqqiyoti davr bilan, zamon bilan hamnafas tarzda boradi va jamiyatdagi o‘zgarishlar, albatta, tillarda ham o‘z aksini topib boradi. Hech qaysi til yo‘qk i, boshqa tildan so‘z qabul qilmasa, yoki boshqa tillarga o‘z ta’sirini ko‘rsatmasa. Maqolamizda dunyo tillari leksikasining boshqa tillar bilan ta’siri haqida ma’lumot beriladi.