PSIXIKA VA ONG OʻRTASIDAGI BOGʻLIQLIKNI OʻRGANISH - Boboqulova , Mahliyo Alisher qizi; Begmatova , Aziza Baxtiyor qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqola fanlararo nuqtai nazardan psixika va ong o‘rtasidagi murakkab munosabatlarni har tomonlama o‘rganishga qaratilgan. Psixologiya, falsafa, nevrologiya va kognitiv fan kabi turli sohalarga tayangan holda, maqola ushbu tushunchalar atrofidagi hozirgi tushunchalar, nazariyalar va munozaralarga urg‘u beradi. Inson ongini chuqurroq o‘rganish va psixika va ong o‘rtasidagi murakkab o‘zaro ta’sirni o‘rganish orqali ushbu maqola inson tajribasi va sub’ektiv ongning mohiyatini chuqurroq tushunishga hissa qo‘shishga intiladi.