ЎЗБЕКИСТОН ССРДА ОЗИҚ-ОВҚАТ СИЁСАТИ ВА УНИ АМАЛГА ОШИРИШДАГИ ЗИДДИЯТЛАР ТАҲЛИЛИ (1940 йиллар мисолида) - Хўжамов , М (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Мазкур мақоладаиккинчи жаҳон уруши йилларида республикада озиқ-овқат таъминоти масаласида совет ҳокимиятининг амалга оширган чора-тадбирларининг қисқача таҳлили,ҳамда, озиқ-овқат таъминоти билан боғлиқ жараёнлар, шунингдек, кундалик эҳтиёжнинг энг асосий тури ҳисобланган озиқ-овқат таъминоти ва ушбу сиёсатининг амалга оширилиши таҳлил қилинган.