QAYTA TIKLANADIGAN ENERGIYA MANBALARI (RES) QAYTA TIKLANADIGAN ENERGIYA MANBALARI TABIIY RESURSLARDIR - Muxamadiyeva , Farangiz Ro‘ziqul qizi; Narbayev , Azamat Baxromovich (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Qayta tiklanadigan energiya manbalari ekologik manfaatlardan tashqari iqtisodiy afzalliklarni ham taqdim etadi. Texnologiyaning rivojlanishi ishlab chiqarish va o‘rnatish bilan bog‘liq xarajatlarni pasaytirishda davom etar ekan, qayta tiklanadigan energiya energiya ishlab chiqarishning an’anaviy shakllari bilan tobora raqobatbardosh bo‘lib bormoqda. Ko‘pgina hollarda, u allaqachon tarmoq paritetiga erishgan - bu an’anaviy elektr manbalari bilan raqobatbardosh ekanligini anglatadi.