MAKTABGACHA TA’LIMNI BOSHQARISH VA UNI RIVOJLANTIRISH - Xolbekova , Nigora Umirzoq qizi; Azamatova , Charos Qilichbek qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ma’lumki, ta’lim - bu muayyan ijtimoiy ahamiyatga ega ma’lumotlarni yosh avlodga etkazish jarayoni. Maktabgacha ta’lim muassasasida u sinfda, sayrlarda, o‘yinlarda, ota-onalar bilan muloqotda va hokazolarda amalga oshiriladi. Inson faoliyatining eng qadimiy turlaridan biri -bolalar tarbiyasi o‘zining ko‘p asrlik rivojlanish tarixi davomida sezilarli o‘zgarishlarni boshdan kechirdi, kundalik jarayondan ijodiy va ijodiy faoliyat natijalariga asoslangan ilmiy asoslangan tizimli o‘zaro ta’sir majmuasiga aylandi. Jarayonda pedagogik texnologiyalarni joriy etish sharoitida maktabgacha ta’lim muassasasida pedagogik jarayonni boshqarishni o‘rganish lozim. Maqolada ham shu jarayonlar tadqiq qilindi.