BOLALARNING JISMONIY VA RUHIY RIVOJLANTIRISHDA QOIDALI O‘YINLARNING PEDAGOGIK XUSUSIYATLARI - Umarova , Mehriniso Ibragim qizi; Hamidova , Sohiba Akramjanovna (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
O‘yin nafaqat kognitiv jarayonlarni yaxshilaydi, balki bolaning xatti-harakatlariga ham ijobiy ta’sir qiladi. Mazkur maqolada Maktabgacha yoshdagi bolalarda xulq-atvor ko‘nikmalarini shakllantirish bilan bog‘liq psixologik muammolarni o‘rgangan va bundan tashqari o‘yinlarning turlari, xulq-atvor ko‘nikmalari maqsadli faoliyatga qaraganda o‘yinda osonroq va erta egallanishi haqida so‘z yuroitilgan.