MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTI TARBIYALANUVCHILARINING IJODKORLIK QOBILIYATLARINI RIVOJLANTIRISH - Hamidova , Sohiba Akramjanovna (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ijodiy qobiliyatlar faoliyatni muvaffaqiyatli amalga oshirishning haqiqiy vositasi bo‘lgan umumiy va maxsus qobiliyatlar darajasi bilan bevosita bog‘liq emas, lekin shaxsning ijodiy salohiyatini aniq belgilamaydi. Ularning hissasi faqat shaxsning motivatsion tuzilishi, uning qiymat yo‘nalishlari orqali sinishi orqali amalga oshiriladi.