FIZIKA MASALALARINI YECHISHDA YANGICHA USLUB - O‘sarov , Azamat Asatullayevich (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ichki fotosamara hodisasi nurlanish energiyasini elektr energiyasiga o‘zgartirishda foydalaniladigan qurilmaga fotoelement deyiladi. Fotoelementlar o‘zining konstruksiyasiga qarab turli-tumandir. Quyosh batareyasi Quyosh nuri energiyasini hech qanday oraliq energiya almashinuvisiz (mexanikaviy, issiqlik, kimyoviy...) to‘g‘ridan-to‘g‘ri elektr energiyasiga aylantirib berish uchun xizmat qiladi. Fotoelektro‘zgartgichlar (FEO‘) atamasi ham ana shundan kelib chiqqan. Quyosh batareyalari yordamida quyosh nurlari energiyasini elektr energiyasiga aylantirish usuli uni boshqa turdagi o‘zgartgichlariga nisbatan oddiyligi va ishonchliligi bilan ustun turadi.