УЛУҒБЕК ҲАМДАМНИНГ “ЯНГИ ИНСОН” ДОСТОНИДА ОЛОМОН ВА ИСТЕЪМОЛЧИЛИК ПСИХОЛОГИЯСИ МУАММОСИ - Баҳриддинова , Дилдора Баҳриддиновна; Норқулова , Юлдуз Эркиновна (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ушбу мақолада Улуғбек Ҳамдамнинг “Янги инсон” достони таҳлил этилган. Глобаллашув даврига келиб дунё миқиёсида асрлар давомида шаклланган инсонга оид тушунчалар, ҳаёт моҳияти ҳақидаги анъанавий қарашлар тизими деформацияга учрай бошлади. “Янги инсон” достонида бугунги инсоннинг таври, руҳияти, кайфияти бадиий таҳлил қилинади.