MAKTABGACHA TA’LIMDA TAYYORLOV GURUHI TARBIYALANUVCHILARINING KREATIV FIKRLASHINI O‘STIRISHDA STEM TA’LIMINING O‘RNI - Jumanova , Shahnoza Ikromjonovna; Asqarova , Dilafruzxon (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqola maktabgacha yoshdagi bolalarda ijodiy fikrlash qobiliyatlarini rivojlantirish uchun STEM ta’limining imkoniyatlarini o‘rganildi. Bolalarda qiziqish, tasavvur va muammolarni hal qilish qobiliyatlarini rivojlantirishda STEM kontseptsiyalari va amaliy o‘rganish tajribasiga erta ta’sir qilish muhimligi, STEM ta’limi 21-asrda muvaffaqiyatga erishish uchun zarur bo‘lgan ijodiy fikrlash qobiliyatlarini rivojlantirish uchun boy muhit yaratishi tahlili yoritib berilgan. Maktabgacha ta’lim muassasalarida tarbiyalanuvchilarning kreativ fikrlashlarini oshirishda STEM ta’limining hamaiyati va tarbiyalanuvchilarning ijodiy fikrlashlarini o‘stirishda STEM ta’limidan foydalanish tahlil ostiga olingan.