BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARIGA TA’LIM BERISH JARAYONIDA ZAMONAVIY METOD VA VOSITALARDAN FOYDALANISH - Mamaraximova , Azizaxon (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Maqolada an’anaviy o‘qitish usullari ko‘pincha yosh o‘quvchilarning e’tiborini va qiziqishini jalb qila olmaydi, bu esa o‘quvchilarda zerikish va motivatsiyaning yetishmasligiga olib keladi. Ushbu muammoni hal qilish uchun interaktiv, amaliy va shaxsiylashtirilgan zamonaviy o‘qitish yondashuvlarini qo‘llash tavsiya etiladi. Pedagogik faoliyatda ta’lim metodlaridan va innovatsion metodlardan foydalanishning samarali jihatlari, bu jarayonda, fanlar o‘rtasidagi integratsiya holati, innovatsion metodlarni yaratishda, axborot kommunikatsiya tehnologiyalarining imkoniyatlari keltirilgan. Shuningdek, maqolada, “Kamalak jilosi”, “Krassword” va ”Evrika” metodlari tavsiya etilgan.