BOSHLANG‘ICH TA’LIMDA MILLIY TARBIYANING MAZMUNI VA MOHIYATI - Saminjonova , Muyassarxon (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Maqolada milliy tarbiyaning millat kelajagini shakllantirishdagi ahamiyati yoritilgan. Bu yoshlar ongini tarbiyalash va ularni uzluksiz ta’lim olishga tayyorlashda boshlang‘ich ta’limning muhimligi, milliy ta’limning muammolari va mumkin bo‘lgan kamchiliklarini chuqurroq o‘rganishi, uning murakkabliklarini yanada chuqurroq tushunishga yordam berishi ifoda etilgan. Bolalarni jamiyatning mas’uliyatli va o‘z hissasini qo‘shuvchi a’zolar bo‘lishga tayyorlovchi muhim bilim, ko‘nikma va qadriyatlarni berishda milliy ta’limning ahamiyati ta’kidlangan.