BOSHLANG‘ICH SINFLARDA O‘ZBEK MUMTOZ ADABIYOT NAMUNALARINI O‘QITISH METODLARI - Jo‘rayeva , Dilnoza Ro‘zimat qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Maqolada soʻz sanʼatining gultoji boʻlgan mumtoz adabiyot namunalari vositasida millat kelajagi boʻlgan avlodni oliy insoniy haqiqatlar va yuksak madaniy tamoyillar bilan mazmunan yangi modernizatsiyalashgan taʼlim tizimi asosida tarbiyalashni yoʻlga qoʻyish, mazkur jarayonning amaliy faoliyat subyekti sanalmish oʻqituvchi hamda pedagoglarning nazariy jihatdan tayyorgarligi, amaliy kasbiy kompetensiyasini oʻzgaruvchan va shiddat bilan ilgarilab borayotgan zamon talablariga muvofiq tarzda takomillashtirishga doir metodlar tahlil qilinadi.