ASTRONOMIYANING ZAMONAVIY BO‘LIMLARI - Narzillayev , Dilmurod Raxmatillo o‘g‘li; Ismoilov , Hasanboy Erali o‘g‘li; O‘rinboyeva , Kumushoy Sultonbek qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Osmon jismlari va hodisalarini o‘rganuvchi astronomiya asrlar davomida texnologik taraqqiyot va yutuq kashfiyotlar tufayli doimiy ravishda rivojlanib bordi. Ushbu maqolada biz astronomiyaning zamonaviy sohalarini ko‘rib chiqamiz, ularning o‘ziga xos yo‘nalishlari va kosmosni tushunishimizga qo‘shgan hissalarini ta’kidlaymiz. Zamonaviy astronomiya ilg‘or teleskoplar va sun’iy yo‘ldoshlardan foydalangan holda kuzatuv tadqiqotlaridan tortib, hisoblash simulyatsiyalari va ma’lumotlarni tahlil qilish texnikasiga qadar koinot sirlarini ochishga intilishimizni kuchaytiradigan fanlararo sohalarning keng doirasini o‘z ichiga oladi.