BO‘LAJAK O‘QITUVCHILARDA SHAKLLANTIRILADIGAN KASBIY COMPETENTSYALAR VA ULARNING TURLARI - Sultanov , Azizbek Ismoiljon o‘g‘li; Sultanova, Dilfuza Ulug‘bek qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Hozirgi vaqtda bo‘lajak o‘qituvchilarni shakillantirishda kasbiy competensiyalar va ularning turlari katta ahamyat kasb etmoqda. Competentlik shahsning kasbiy faoliyatga tayorgarligini ta’minlaydi va kuchaytiradi. SHuningdek, kompetensiya mutaxassislik bilimlarini doimo boyitib borishni, yangi axborotlarni o‘rganishni, muhim ijtimoiy talablarni anglay olishni, yangi ma’lumotlarni izlab topish, ularni qayta ishlash va o‘z faoliyatida qo‘llay bilishni taqozo etadi.