MINIATYURA ASARLARIDA RANGLARNING O‘ZIGA XOSLIGI VA KOMPOZITSION TUZILISH XUSUSIYATLARI - Xolbekova , O‘g‘iloy Isroil qizi; Suyunov , Navro‘z Alisher o‘g‘li; Xalilov , Lenar Shevketovich (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Hozirgi davrgacha saqlanib qolgan qo‘lyozma kitoblarga ishlangan naqqoshlik va miniatyura namunalari XI-asrning oxiridan XIX-asrgacha bo‘lgan rivojlanish bosqichlarini kuzatishga imkon beradi. O‘quvchilarga ana shunday uzoq tarixga ega bo‘lgan miniatyura san’ati nima ekanligi va nega bugungi kunda u xalqaro e’tiroflarga ega bo‘lib kelayotganligi haqida tushuncha berish va targ‘ibot ishlarini olib borish zaruriyatiyuzaga kelmoqda.