BOSHQARUVDA RAHBAR KADRLARNI TANLASH VA ULARNING KREATIV FIKRLASH QOBILYATI - Zamira Abdumalikovna (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Mazkur maqolada O‘zbekiston o‘z rivojlanishiningg yangi bosqichi sari ildam ko‘tarilib borar ekan, mamlakatning asosiy mexanizmi bo‘lgan va ushbu rivojlanishning siyosiy kafolati hisoblangan davlatda jamiyat boshqaruvini demokratlashtirish bugungi kunning zaruriy talablaridan biriga aylanib qolmoqda. Albatta, davlat boshqaruvchisining zamonaviy dunyoda kreativ fikrlash darajasi, siyosiy tizimini yanada samarali, raqobatdosh davlat xizmatchilari bilan boyitish, eng muhimi ularning ma’naviy axloqiy qiyofasini yaratish mamlakat siyosiy istiqbolini belgilab berishi va mamlakatimizda kadrlar tayyorlash, malakasini oshirish hamda uning me’yoriy-huquqiy asoslari bayon etilgan.