NASOS QURILMASINING ELEKTR PARAMETRLARINI MONITORING QILISH METODI - Karimjonov , Dilyorbek Doniyorbek oʻgʻli; Kamoliddinov , Behzodbek Ziyoyiddin oʻgʻli; Hamroqulov , Diyorbek Gʻolibjon oʻgʻli; Numonov, Ismoil Inomjon oʻgʻli (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Maqolada nasos qurilmasining elektr parametrlarini boʻlgan tok, kuchlanish va quvvat toʻgʻrisidagi ma’lumotlarni PZEM-004T qurilmasi orqali monitoring qilish metodlari hamda qurilmani mikrokontrollerga bogʻlash va uni dasturlash orqali uni ishlatish toʻgʻrisida ma’lumotlar va dastur kodlari keltirilgan. Bundan tashqari qurilmani TTL port orqali kompyuterga ulash sxemasi va kompyuterda monitoring ma’lumotlarini koʻrsatuvchi Serial oynasi keltirilgan.