OLIY HARBIY TA’LIM MUASSASALARIDA DARS JADVALINI AVTOMATLASHTIRISHNING DOLZARB MASALALARI - Jumaniyozov, T.Sh. (Educational Research in Universal Sciences, 2022)
Oliy harbiy ta’lim muassasalarida hozirgi kunda barcha jarayonlarni avotmatlashtirish bo‘yicha qator islohotlar olib bormoqdalar. Avtomatlashtirish bu o‘z nomi bilan ham nomlanib turibdiki ma’lum bir ish hajmini kamaytirish, oson qilish degan ma’nolarni bildiradi. Bugungi kunga kelib barcha avtomatlashtirilgan tizimlarning hammasi dasturlash tillari orqali ya’ni (Python, Java, PHP, C++) orqali amalga oshiriladi. Oliy harbiy ta’lim muassasalarida ham dars jadvalini avtomatlashtirish ham aynan manashu dasturlash tillari orqali amalga oshiriladi. Quyida yozilgan maqolada ushbu avotmatlashtirilgan dars jadvalini ishlab chiqish prinstipi, unga kerakli bo‘ladigan texnika va omillar hamda uning avfzalliklari keltirilib o‘tilgan.