QUYOSHNING SUTKALIK GORIZONTAL PARALAKSINI VA UNGA KO‘RA YERDAN QUYOSHGACHA BO‘LGAN O‘RTACHA MASOFANI ANIQLASH - O‘rinboyeva , Kumushoy; Xoldarova, Durdona Qambarali qizi; To‘lanboyeva , Zulfinoz Zuxriddin qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Maqolada Quyoshning sutkalik gorizontal paralaksini va unga ko‘ra Yerdan Quyoshgacha bo‘lgan o‘rtacha masofani aniqlash usullari, astronomik birlik haqida yoritilgan.