O‘SMIRLARNI VIRTAUL OLAM TA’SIRLARIDAN ASRASH, ULARDA INTERNETGA TOBELIK VA UNI BARTARAF ETISHDA XORIJ VA O‘ZBEK OLIMLARINING QARASHLARI - Do‘sanov , Elbek Abdusamatovich (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Mazkur maqolada o‘smirlarni virtaul olam ta’sirlaridan asrash, ularda internetga tobelik va uni bartaraf etishda xorij va uzbek olimlarning qarashlarivirtual olamning o‘smirlar ruhiyatiga tasirining mohiyatini ochib berish, virtual olam o‘smirlarning psixologik, ijtimoiy, madaniy, axloqiy xususiyatlariga katta o‘zgarishlar olib kelmoqda. Shu nuqtai nazardan insoniyatning xususan, o‘smirlarning butun dunyo bo‘ylab duch keladigan asosiy muammolardan biri internetga tobelik bo‘lib, o‘z-o‘zidan o‘smirlarning kundalik turmush tarziga, sezilarli darajada salbiy ta’sirini oldini olish, o‘yinlariga tobe o‘smirlar muammosi yuzasidan olib borilgan ilmiy tadqiqot ishlarining natijalari va virtual o‘yinlari oqibatida o‘smirlar xulqida paydo bo‘ladigan salbiy sifatlar va ularni oldini olish bo‘yicha tavsiyalar berilgan.