15-18 YOSHDAGI DZYUDOCHILARNING JISMONIY RIVOJLANISH DARAJASI VA TAYYORGARLIGI DINAMIKASI, OG‘IRLIK TOIFASI HISOBGA OLINGAN HOLDA - Yusupova , R.I.; Saidmurodov , S.A. (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
15-18 yoshdagi dzyudo bo‘yicha ixtisoslashgan qizlarning jismoniy tayyorgarligini vazn toifalarini hisobga olgan holda baholandi. Morfologik va fiziologik testlar asosida dzyudochilarning jismoniy va funksional tayyorgarligi aniqlandi. O‘tkazilgan tadqiqotlarda qatnashgan sportchi ayollarning ko‘pchiligida og‘ir mashg‘ulotlarda qon bosimi ko‘rsatkichlari tanadagi og‘ir mashg‘ulotlarga yaxshi moslashuvni, qon bosimi aniq tiklanishini, boshlang‘ich qiymatiga qaytishini ko‘rsatadi.