O‘ZGARUVCHAN KUCH TA’SIRIDAGI ELASTIK-PLASTIK NAZARIYASI ASOSIDA BALKANING SOF EGILISHINI MUVOZANAT TENGLAMASI VA ALGORITMINI ISHLAB CHIQISH - Ismoilov, Shohimardon; Abdujalilov , Sodiqjon Muhammadamin o‘g‘li; Ismoilov , Ahror Muxamadibragimovich (Educational Research in Universal Sciences, 2022)
Bino va inshootlar qurilishida foydalaniladigan konstruksion materiallarning kuchlanganlik-deformasiyalanganlik holatlarini o‘rganish, ularning turli yo‘nalish va o‘zgaruvchan yuklanishlar ta’siridagi elastik-plastik deformasiyalanish holatlarini sonli yoki eksperemental tadqiq etish-loyihalash institutlarida hal etilishi lozim bo‘lgan eng muxim masalalardan biridir. Mazkur ish aynan ushbu vazifani hal etishga qaratilgan.