YANGI O‘ZBEKISTONNING TARAQQIYOT STRATEGIYASI MA’NAVIY TARAQQIYOT MANBAI SIFATIDA - Haydarov , O.E; Qoraboyev , S.M (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Maqolada jamiyat va inson hayotida ma’naviyat va ma’naviy sohaning ahamiyati haqida to‘xtalib o‘tiladi. Shuningdek, Prezident Sh.Mirziyoyev tomonidan ma’naviy taraqqiyot masalalarida bildirilgan fikrlarning mazmun-mohiyati, sohaga oid e’lon qilingan huquqiy normativ hujjatlar, Yangi O‘zbekiston Taraqqiyot strategiyasi hamda O‘zbekiston – 2030 strategiyasi kabi davlat dasturlarida ma’naviyat va ma’naviy sohaga oid vazifalarnig aks etishi, ularga berilgan e’tibor masalalari haqida so‘z boradi.