TALABA YOSHLARNING PSIXOLOGIK IMMUNITETINI OSHIRISH - Аshirova , Jayron Аltiboevna (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada yoshlarni yashash tarzida psixologiyaning o‘rni va ularni oilaviy va shaxsiy hayotiga psixologik tayyorlash muammosi bayon qilingan. Oila haqidagi tasavvurlarni shakllantirishga oid sharq mutafakkirlarining qarashlari va zamonaviy yondashuvlar, shuningdek, oila borasidagi ijtimoiy- psixologik masalalar muhokama qilingan. Talaba yoshlarni bo‘sh vaqtini mazmunli tashkil etish va buning uchun qator tashkilotlar qanday ishlar olib bormoqda va bu ishlarning ko‘lami yoshlar hayotida qay darajada kerak bo‘lmoqda – bu va bu haqidagi ma’lumotlarni to‘ldirib talaba-yoshlarni ma’naviy-ma’rifiy tadbirlarga jalb etish va ularni davlat mukofotlari, grantlar va start-up loyihalariga ko‘nikmalarini shakllantirish haqida to‘xtalib o‘tdik.