ОҚДАРЁ СУВ ОМБОРИНИНГ РЕДУЦЕНТЛАРИ - Ражабова , Мамура Сапаровна; Рўзиқулова , Замира Улашбаевна (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Оқдарё сув омборида микробиологик усулларга асосланган ҳолда олиб борилган тадқиқотлар натижасида редуцентларининг азотсиз муҳитда яшовчи - аммонификатор бактериялари, фосфор парчаловчи бактериялари, олигонитрофиллар, азотфиксаторлар, микромицетлар учраши аниқланди. Улар ўлик организмларнинг (ўсимлик ва ҳайвонларнинг) парчаланишида иштирок этиб, биорганик моддалардан минерал моддаларга айланади.