INSON RESURSLARI BOSHQARUVIDA KADRLARNI TANLASH VA TO‘PLASH USULLARI - Bahriddinov , Oybek Oydinovich (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ilgari kadrlar bilan ishlash faqat ish kuchini to‘plash va tanlash tadbirlari bilan chegaralanar edi. Boshqaruv ishi yaxshi yo‘lga qo‘yilgan zamonaviy tashkilotlar kerakli kishilarni to‘plash faqat faqat boshlash deb hisoblaydi. Tashkilotlarning moddiy resurslari qiymati vaqt o‘tishi bilan amortizatsiya hisobiga kamayib borsa, inson resurslari qiymati ortishi mumkin va zarur.Shunday qilib, tashkilotning hamda xodimlarning shaxsiy farovonligi uchun ham rahbariyat doimo kadrlar imkoniyatlarini har tomonlama o‘stirish ustida ish olib borish lozim. Kadrlarni rivojlantirish bo‘yicha muvaffaqiyatli dastur yuqori qobiliyatlar va tashkilot oldida turgan vazifalarni bajarishda kuchli motivatsiyaga ega bo‘lgan ishchi kuchi yaratishga yordam beradi. o‘rnida Inson resurslarini samarali boshqarishda xodimlarni to‘g‘ri tanlash va yollash katta ahamiyatga ega. Kadrlar tanlashda ular bilan suhbatlar, testlar o‘tkaziladi. Yangi xodimning samarali ish bajarishi uchun tashkilotda ulami o‘qitish va malakasini oshirish dasturlari amalga oshiriladi.